Cryo Cabin Monor

Hírek

Written by:

A hőhatásokkal való gyógyítás nem új keletű dolog. Gondoljunk csak a szaunára, amely egykor ugyan csak a fürdést volt hivatott helyettesíteni, egy ideje azonban már tudjuk

– és elsősorban emiatt használjuk

–, hogy számos pozitív hatása van az egészségre.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a krioterápia egyfajta negatív szauna, hiszen a terápia helyszínéül szolgáló kabinban pont az ellenkezője történik, mint a szaunában: a belső tér hevítése helyett mínusz 120-170 fokra hűtik a levegőt. Az egész testre irányuló hidegterápiás kezelés egy olyan gyógymód, amelynek az extrém hideg hőmérséklet az alapja. Félelemre ugyanakkor semmi ok, attól nem kell tartani, hogy megfagy a testünk, a fülkében uralkodó rendkívül száraz levegő ezt nem engedi.

A hidegben való tartózkodás befolyásolja a sejtszintű anyagcserét és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Eközben gyógyhatású hormonok, enzimek – köztük endorfin – szabadulnak fel. A hideg a szervezet védekezőképességét is stimulálja, ezáltal erősödik az immunrendszer és csökken a stressz szint. Ezt a módszert – igaz, csak kezdetleges formában, például jégbe merülve – már több száz éve használják fájdalomcsillapításra, izomgörcsök oldására vagy migrén ellen, azaz egészségi állapotunk javítására. Modern megfelelőjét – mikor géppel hűtik le a testet – 30 évvel ezelőtt alkalmazták először gyógyításra Japánban, Európában pedig 10 éve terjedt el.

Tavaly november óta már a Monori Városi Uszodában is elérhető.

A monori Cryo Cabin elsősorban ízületi gyulladás, gerinc- és izomproblémák, reuma, immun-rendszer rendhagyó működése,különféle bőrbetegségek (például ekcéma) esetén ajánlott. Emellett számos további egészségügyi problémára is kifejti jótékony hatását, alkalmazzák például cukorbetegség esetén, bőrgyógyászati,kardiológiai és traumatológiai kezelések kiegészítéseként, továbbá sportolók rehabilitációjában.

Testkarcsúsítás és cellulitisz csökkentésére is ajánlott módszer, egy kezelés alatt a szervezet 500-1500

kalóriát éget el, egy komplett kúra alatt akár 5-7 kiló testsúlycsökkenés is tapasztalható.

A Cryo Cabint azoknak is érdemes kipróbálni, akik alvászavarral vagy állandósult stresszel küzdenek, és azoknak is, akiknek csak úgy általában fontos az egészségük megőrzése.

(X) – szponzorált tartalom

Comments are closed.