Győzelemmel kezdett a Monori SE az új Városi Sportcsarnokban

Hírek

Written by:

Győzelemmel kezdett a Monori SE az új Városi Sportcsarnokban

Remek mérkőzéssel kezdődött meg a helyi kék-fehérek kosárlabda szereplése a nemrég átadott impozáns létesítményben. Az egyesület Pest Megyei női bajnokságban szereplő felnőtt csapata hétfőn 61-41 arányban győzte le a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét.

Az új helyszínt sokan meglátogatták, hiszen a zord téli idő ellenére is több mint 120 nézőt vonzott a tabella második és harmadik helyezettjének összecsapása. Változatosan kezdődött a mérkőzés, felváltva születtek a kosarak, többször mutatott egyenlő állást az eredményjelző. Az első negyed végére sikerült a helyieknek 17-12-es vezetést kiharcolni. A második játékrész közepéig nem változott a játék képe, ekkor azonban elkapta a fonalat a nagykőrösi csapat: öt perc alatt tíz pontot dobtak, ezzel két pontos előnyre tettek szert a félidőre.

A kemény mérkőzésen a szünet jót tett a monoriaknak, a folytatásra védekezést váltottak és újra átvették a vezetést. A szigorú emberfogás ellenszerét nem találták a vendégek, ennek eredménye egy 11-0-s hazai széria lett a negyedik negyed elejére – ekkor láthatott először tíz pontos vezetést a lelkes publikum. Az előny megmaradt az utolsó játékrész közepére is, sőt ekkor ügyesen szerzett labdákkal és gyors indításokkal végleg eldőlt a mérkőzés. A végére húsz pontos Monori SE győzelemnek tapsolhattak a kilátogató szurkolók!

Kovács Péter, a csapat edzője így értékelt: – Először is szeretnénk megköszönni, hogy mi játszhattuk az első tétmérkőzést ebben a minden igényt kielégítő fantasztikus csarnokban! Az új helyszín sajnos meglátszott a lányokon, megilletődve kezdtük a mérkőzést. Hosszabb-rövidebb időre átvettük a vezetést, de nem tudtuk stabilizálni azt! A második félidőre a lányok is megszokták a helyszínt és egyre magabiztosabban játszottak, fontos labdaszerzések után könnyű gyors kosarakat tudtunk szerezni – elégedett vagyok a lányok második félidei teljesítményével! Köszönjük szépen a szép számú közönség hangos biztatását, reméljük hogy a soron következő hazai mérkőzésünkön is bíztatnak bennünket!

A Városi Sportcsarnokba legközelebb a felnőtt NBII-es csapat várja a szurkolókat! Március 9-én, péntek este a sereghajtó csapatot látjuk vendégül, így bízhatunk az újabb monori sikerben. A kilátogató szurkolókat ezúttal is ajándékkal várják majd a szervezők; a megnyitó ünnepséget sikerrel szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ felajánlásának köszönhetően tapsrudak segítik majd a szurkolást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük