Itt a tavasz! FutószenON!

Hírek

Written by:

Szinte még el sem olvadt az utolsó hófolt az árnyékos területeken, de amint feljebb és feljebb kúszik a hőmérséklet és hétágra süt a nap, előbújnak a futók és rajként lepik el a város parkjait, környezetünket. Tavasz a megújulás évszaka.  Ahogy feléled a természet, mi is újult erővel, felpezsdülve vetjük bele magunkat a feladatainkba.

Aki még csak magában fontolgatta vagy csak ábrándozott a futásról, itt az ideje elkezdeni.
Lépj túl a gondolaton és következő lépésként tegyél is érte: magadért, az egészségedért.

Miért jó tavasszal elkezdeni a futást?
– Az év legkiválóbb időszaka: enyhe az idő, később sötétedik, lengébben lehet öltözni.
– Mindenkinek jól esik az ébredező természetbe kimenni, beszippantani a friss levegőt, sportolás közben érezni a nap melengető sugarát.
– A télen ellustult testnek remek átmozgatás: növeli az állóképességet, javítja a keringést és a tüdőkapacitást, erősíti az immunrendszert, felpezsdíti a vérkeringést.
– Ha engedi a szabadidőd, eljárhatsz futóklubokba vagy felkeresheted a lakóhelyedhez közeli futónagyköveteket, akik rendszeresen tartanak közösségi edzéseket kezdőknek is. Így a motivációd is nagyobb lesz, ha tudod, hogy heti 1-2x kötelezettséged van a csapatod felé.
– Kezdődik a versenyszezon: nevezd be magad és gyerekeid egy versenyre, nagy élmény lesz a családnak, és közösen készülhettek a megmérettetésre.

Hogyan kezdd el?
– Válassz egy megfelelő méretű (legalább 1-1,5 számmal nagyobb) futócipőt! Kerüld a pamut anyagú öltözetet, mert izzadni fogsz, legjobb a légáteresztő ruházat!
– A futásnak is, mint minden sportnak megvan a maga sajátossága. Ne csapj bele a közepébe, ne akarj egyből 5-10 km-t futni! Fontos a fokozatosság a testednek. Egy alap állóképességre szükséged lesz. Kezdd a klasszikus séta – kocogás kombinációval, hogy elkerült a sérüléseket!  Az interneten rengeteg ilyen edzéstervet találsz.
– Keress a közelben futópályát vagy fuss parkban, erdei utakon, lakóövezetben!

Hogyha már belejöttél, nézz ki magadnak 1-2 versenyt. Nagy élmény sok-sok futóval részt venni egy megmérettetésen. Szinte minden hétvégén vannak futórendezvények.
A legtöbb versenyen a családosokra is gondolnak, külön gyerekfutammal készülnek a legapróbbaknak. Vidd el férjedet és a gyerekeidet is, tökéletes hétvégéi program lesz.

Végül néhány családi versenyajánló tavasszal, ahol biztosan jól érzitek magatokat.

2018. április 1. Noszvaj: 
5. Tojásvadász terepfutóverseny
Az ország egyik legtisztább levegőjű településén, Noszvajon rendezik meg hagyományosan a tojásvadászattal egybekötött futóversenyt. Az útvonal a falut ölelő erdei utakon kanyarog.
2 tojáspontot kell érinteni, amelyek frissítő állomások is egyben. A frissítő pontokon talált tojásokat a célban elhelyezett kosárba leadva kell teljesíteni a távot. Táv: 1 kör = 13,45 km, 2 kör= 26,9 km
Váltó=1. futó 5 km, 2. futó 5 km, 3. futó 3,5 km
Nevezés: http://www.noszvajirendezvenyek.hu/terepfutoverseny-2018-/

2018. április 14. Kőröshegy:
Tulipán Lady Trail & Tour
A tulipánszürettel egybekötött trail verseny a Kőröshegyi Levendulás Birtokról rajtol és ér célba.
Az M 7-es autópályáról, a Völgyhídról letekintve is látható lesz a futam.
Távok: gyermekfutam (500 m), 5 km örömfutó kocogó táv, 10 km-es futás, félmaraton futás
Nevezés: https://www.redhotrun.hu/tulipanos-lady-trail-a-koroshegyi-amazonfutam/

2018. május 5. Szekszárd: 
Borvidék félmaraton
9. alkalommal rendezik meg Szekszárdon ezt a jó hangulatú versenyt. Az útvonal a csodás szekszárdi dombvidéken, borospincéken keresztül halad. Épp ezért ne lepődj meg, ha a frissítőpontokon fröccsel kínálnak!
Választható futamok: 1 km gyermekfutás, 29 km páros vagy három fős csapat, egyéni versenyszámok: 5 km, 14 km, 21 km, 29 km
Nevezés: http://borvidekfelmaraton.hu/nevezes/

 

Forrás: http://fittanya.hu/hirek/itt-a-tavasz-futoszezon

Comments are closed.