Megkezdte az idei bajnokságot a legnépszerűbb monori kosárlabda csapat

Hírek

Written by:

A tavalyi évhez hasonlóan, az NBII Közép A csoportba kapott besorolást a Monori SE felnőtt férfi kosárlabda csapata. A tavalyi szezonban a sűrű középmezőny első felében, a tabella hetedik helyén végeztek; hasonlóan jó szereplés várható idén is az eddig látottak alapján.

cof

Az október elején kezdődött bajnokságban, és a vele párhuzamosan futó második számú hazai kupában, a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában is győzelmekkel kezdett a csapat. Az idei szezon a kupa selejtezőjével kezdődött szeptember közepén, ahol a Józsefvárosi KC elleni győzelemmel sikerült felkerülni a főtáblára. A második körben idegenben, a velünk egy csoportban szereplő Kőbánya Oldboys ellen sikerült az újabb továbbjutás. A legjobb 32 között azonban jóval nehezebb feladat vár a kék-fehér csapatra, az NBI/B-ben szereplő MAFC érkezik majd Monorra! Az 1934-ben alapított, korábbi 7x bajnok és 5x kupagyőztes csapat hazánk harmadik legeredményesebb férfi kosárlabda egyesülete, ellenük a tisztes helytállás, és a remek hangulatú hazai mérkőzés lehet a reális cél.

Az október 7-én kezdődött bajnokságban már három forduló is eltelt, mindhárom a monoriak sikerét hozta! Elsőként idegenben a Zuglói Sasok ellen sikerült győzelmet szerezni; majd következett az első hazai mérkőzés, a tavalyi bajnok Budapesti Honvéd U23 ellen. A jelentősen átalakult fővárosi csapat nagyon megfiatalodott az elmúlt szezonhoz képest, egy-két játékos maradt hírmondónak a tavalyi keretből, így nem okozott gondot a második győzelem megszerzése sem. Legutóbb a Budafok II elleni idegenbeli mérkőzést rendezték, amely fordulatos végjáték után, két pontos Monori SE győzelemmel ért véget.

A folytatás változatos mérkőzéseket ígér, elsőként a tabella utolsó helyén álló Bravos ellen kell folytatni az eddigi jó sorozatot október 26-án! Ezt követően, több közvetlen riválisunkkal, és nálunk erősebb csapatokkal mérkőzünk majd, így reális képet november végére kaphatunk majd az idei erőviszonyokról. Az biztosan elmondható, hogy a csapat a tavalyi évhez képest erősödni tudott, új játékossal bővültek a lehetőségek. A csapat egységes képet mutat, a játékosok jó formában kezdték a szezont, hazai pályán pedig idén is számítani lehet a kétszáz fő körüli átlag nézőszámra.

A következő hazai mérkőzések időpontjai:
Október 26. Bravos

November 14. MAFC BME

November 21. Közgáz SC és DSK/B

Szurkoljunk együtt a legnépszerűbb Monoron játszó kék-fehér csapatnak, HAJRÁ MONOR!

Comments are closed.