Megkezdte NBII-es szereplését a Monor

Hírek

Written by:

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a Merkantil Bank Liga névre keresztelt másodosztályú bajnokság, melynek egyik újonca az NBIII-as Keleti csoportot veretlenül megnyerő Monor. Az első fordulóban szoros vereséget szenvedett a kék-fehér csapat az egyik esélyes, tavaly még élvonalbeli Vasas FC-től.

A csapat szerepléséről az elmúlt szezonban többször beszámoltunk, most sorra vesszük az azóta történt változásokat. A profi ligába lépve változott az együttes elnevezése, idén már a főtámogató nevét is viseli a gárda, BSS MONOR néven szerepel; ezzel együtt az egyesületi forma is a múlté. A csapat elhagyni kényszerült az ezer pince városát, a monori Balassi Bálint utcai pálya – az MLSZ talán túlzó elvárásai miatt – nem felel meg az NBII-es mérkőzések lebonyolítására. A vezetők így több lehetőséget is mérlegelve, a III. Kerület TVE pályáját választották albérletül. Monori szurkolókként ezt természetesen mi is sajnáljuk, de reméljük, hogy a profi világban való szereplés és a monori pálya jövőbeni esetleges fejlesztése időben együtt megtörténhet, és játszhat még városunk kék-fehér csapata NBII-es meccset a jövőben Monoron!

A korán kiharcolt feljutással egyidőben megkezdődött az idei keret kialakítása is. A személyi változásoknál sokkal fontosabb, hogy a Monor együttműködési megállapodást kötött a patinás fővárosi kék-fehér egylettel, az MTK-val! Ennek értelmében a fővárosiak keretéből több fiatal tehetség szerepelhet az NBII-es keretben. A kialakult helyzetben mindkét csapat jól jár – divatosan kifejezve win-win helyzet állt elő. Az élvonalba idén visszajutó, 23-szoros bajnokcsapat megússza ezzel a „fakó” indítását, a fiatalok pedig segíthetik a Monort a hőn áhított bennmaradás elérésében.

A monoriakat több új igazolás mellett, egy korábbi válogatott, magyar bajnok is segíti: Bori Gábor elfogadta a vezetők ajánlatát – komoly erősítést jelent a középpályán! Szintén élvonalbeli rutinnal rendelkezik a Soroksár SC-től igazolt Fülöp Noel, rajta kívül pedig Vácról Tóth Ferenc; Szajolból Szabó Tamás; a Pénzügyőr SE-től pedig Czuczi Márton érkezett. Az MTK Budapesttől kölcsönben a Monorban szerepelnek: Karacs Dániel, Palincsár Martin, Sági Milán, Szabó Dominik, Szerencsi Miklós, Szuhodovszki Soma.

A BSS Monor a Merkantil Bank Liga első fordulójában a Vasas FC ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban lépett pályára. A piros-kékek tavalyi első osztályú kerete nagymértékben változott – nem előnyére – de még így is az NBII egyik esélyesének számítanak. Újoncként végig helytállt csapatunk, a hajrában kapott góllal tudott csak felülkerekedni a monori gárdán a rutinosabb fővárosi együttes. A 2-1-es vereség ellenére biztató kezdet után, folytatás vasárnap a szintén nulla ponttal rajtoló BFC Siófok ellen.

A nevek és a helyszínek változhatnak, egy dolog biztos: HAJRÁ MONOR!

Fotók: Szabó Kriszti I monorlabdarugas.hu

Comments are closed.