Monori győzelem az NBII-ben

Hírek

Written by:

Nem kellett sokáig várni a másodosztályú bajnokságban sem monori csapatunk első győzelmére! A második fordulóban remek csapatjátékkal 2-0 arányban győztük le a a Siófok csapatát, így 15 év után örülhettünk ismét monori NBII-es sikernek!

Közel telt ház fogadta a csapatokat a monori kék-fehérek ideiglenes otthonában, a Hévízi úti stadionban; ahol mindkét együttes számára fontos mérkőzést rendeztek. A hazai és a vendégcsapat részére is most volt lehetőség javításra, miután az első fordulóban mindketten szoros, egygólos vereséget szenvedtek.

A BSS Monor kezdte jobban a meccset, nyoma sem volt a megilletődöttségnek – az első fordulóban is bizonyítottuk már, hogy újoncként sem lógunk ki a profi bajnokságból! A csapat a pályán szép támadásokkal jutott el az ellenfél kapujáig, miközben a nézők hangos szurkolással buzdították a játékosokat. Jó volt látni, hogy a valóban profi körülményekhez a pályán belül és azon kívül is alkalmazkodunk! Negyed óra eltelte után jutott el a Siófok elsőként a kapunkig, Bozsó egy égbe paskolt labdát húzott le magabiztosan. A félidő közepére góllá érett mezőnyfölényünk, a 24. percben jobb oldali beadást követően Tóth Ádám fejese még elakadt az ötösön belül, a labdát végül Tóth Barna sodorta be a kapuba.

Megérdemelt vezetésünk megzavarta a vendégjátékosokat; a játék képe alapján csak idő kérdése volt, hogy megszerezzük a második gólt a szünet előtt. A 38. percig kellett erre várni az egyre lelkesebb publikumnak, ekkor a korábbi válogatott Bori szögletét tudta gólra váltani Tóth Ádám Sándor! A végig bizonytalan siófoki hálóőr nem tudta fogni a labdát, a monori játékos kapásból rúgott a kapuba!

 

A szünetet követően taktikus játékkal, saját térfélre visszahúzódva őriztük magabiztosan az előnyt. A vendégek mezőnyfölényét egy-egy kék-fehér kontratámadás törte csak meg. Az időnként beszoruló Monor szervezetten védekezett, így a nagy nyomás ellenére sem jelentett veszélyt a Siófok a kapura. Jól felkészített csapatunk megérdemelt győzelmet ünnepelhetett, ezzel is igazolva, hogy helye van Magyarország legjobb 32 csapata között!

Horváth Dávid vezetőedző így értékelt a klub honlapján: Nagy ünnep ez a monori labdarúgás életében, hiszen 15 év után örülhettünk újra másodosztályú győzelemnek! Az első játékrészben nagy fegyelemmel és figyelemmel játszottunk, valamint támadásainkban is benne volt a veszély. Két gólos előnyünknél a tervezettnél jobban beszorultunk, de ez a Siófoknak is köszönhető, amely nagy nyomást helyezett ránk. Ez is csak növeli annak az értékét, hogy kapott gól nélkül nyertük meg a találkozót. Hosszú a bajnokság, de fontos volt, hogy minél hamarabb megszerezzük az első győzelmünket.

Szép volt fiúk, HAJRÁ MONOR!!!

Comments are closed.