Monoron dőlt el a birkózók legrangosabb hazai csapatversenye

Hírek

Written by:

November 25-én, vasárnap, a Monori Városi Sportcsarnok adott otthont a 2018. évi extraliga csapatbajnokság visszavágó csapattalálkozóinak. Az extraligában az ország hat legjobb birkózó csapata két fordulóban, tavasszal és ősszel méri össze egymással erejét.

A májusi, budapesti odavágókat követően minimális előnnyel várhatta a Pénzügyőr SE a novemberi folytatást, miután sokak meglepetésére legyőzte 5-3-ra az ESMTK együttesét tavasszal. A monori csapatversenyt megelőző hírek alapján gyakorlatilag már a visszavágó mérkőzések előtt lehetett sejteni, hogy az idei bajnoki cím az említett két klub között fog eldőlni. Így is lett, hiszen az azt megelőző körökben mindkét együttes meggyőző  birkózással verte a Ceglédet, az Újpestet, és a Ferencvárost, valamint mindkettő ellen visszalépett a sérülésekkel bajlódó Csepel.

A nap legutolsó mérkőzése ezúttal is a Pénzügyőr – ESMTK csata volt. A mérkőző felek végig fej-fej mellett haladtak a bajnoki cím felé. Az első két súlycsoportban az erzsébetiek részéről Magnucz Richárd és a vajdasági vendégjátékos, a 2017-es év Európa-bajnoka, Frisz Krisztián diadalmaskodott pontozással, ám a folytatásban fordult a kocka. A Pénzügyőr Gulyás Botond, Fritsch Róbert és Gulyás Zsombor révén a bajnoki cím megszerzésének kapujába került. A hátralévő három összecsapásból ugyanis elég volt nekik egyet megnyerniük ahhoz, hogy ők legyenek az idei bajnokok.

Ezt a kérdést az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erik hamar el is döntötte, hiszen szoros csatában, de végül pontozással legyőzte a szerb színekben világbajnok, vajdasági Nemes Viktort. A PSE ezzel 4-2-re átvette a vezetést és bebiztosította aranyérmét Monoron. A hátralévő két mérkőzés eredménye első helyezésüket már nem befolyásolta, így annak ellenére, hogy az ESMTK-tól Tóth Bendegúz és Majoros Ármin Mózes is diadalmaskodott, a Pénzügyőr lett a bajnok.

Forrás és fotó: birkozoszov.hu

Comments are closed.