Monoron játssza haza meccseit a magyar bajnok focicsapat!

Hírek

Written by:

Regnáló magyar labdarúgó bajnokcsapat, aki még a Bajnokok Ligájában is érdekelt, és Monoron játssza a következő bajnoki évad mérkőzéseit!? Egészen hihetetlen és akár a MOL Vidi FC-re is igaz lehet… Mielőtt azt gondolnák, hogy megsütött minket a nap, eláruljuk, hogy a szebbik nem, a női labdarúgás bajnoka, az MTK Hungária FC választotta a Balassi úti sportpályát az idei szezonra otthonául.

A klub július közepén, egy facebook posztban tájékoztatta a szurkolóit, hogy „Az MTK Hungária FC maximálisan eleget téve az MLSZ követelményeinek és korábbi kérésének a 2018/19-es bajnoki idényben egy helyszínen, az MTK-val szoros együttműködésben lévő Monor SE minden igényt kielégítő eddigi otthonában, a Balassi Bálint utcai stadionban játssza hazai bajnoki mérkőzéseit.”
Az ottani kék-fehér drukkerek legalább olyan értetlenül álltak a döntés előtt, mint mi, monori szurkolók, amikor megtudtuk, hogy NBII-be feljutó férfi csapat elhagyni kényszerül Monort…

Az MLSZ előírásai természetesen mindenkire vonatkoznak – és egyébként is, kik vagyunk mi, hogy ezt kérdőre vonjuk – , egy kérdést azért megér, hogy miért nem felel meg a férfi másodosztálynak az, ami a női első ligának igen? Az összeesküvés elméletek kedvelőinek pedig meghagyjuk a gondolatot, hogy ebben a pályaválasztásban vajon szerepet játszott-e a Monor SE és az MTK férfi csapata között kötött együttműködés, aminek értelmében az első osztályú budapesti csapat fiataljai kölcsönben a Monorban pallérozódhatnak az NBII-ben.

Visszatérve a női vonalra, elmondható, hogy az MTK Hungária FC felkészülése jól sikerült – így nyilatkozott az idei szezon előtt kinevezett Cseh András vezetőedző a klub honlapjának. A tavalyi sikerkovács, Szabados György helyére kinevezett 54 éves szakember fiú utánpótlás csapatok után váltott a női bajnok kispadjára. A játékosként korábbi négyszeres válogatott, ötszörös magyar bajnok, edzőként megfordult a Puskás Akadémiánál és Újpesten is, olyan játékosok nevelkedtek a keze alatt, mint Eppel Márton, Kemenes Szabolcs és Nikházi Márk. A bajnoki szezont idegenben kezdik a kék-fehér lányok, az első monori hazai meccsüket augusztus 25-én 17 órától rendezik.

Az MTK-s lányok tavaly már tettek egy szép gesztust monori csapatunk felé, amikor súlyos beteg, csontvelőtranszplantált U16-os Monor SE sportoló részére ajánlották fel csapatmezüket.

Mi monoriak elvesztettük tehát a másodosztályba feljutó monori fiúkat, helyette azonban első osztályú női bajnokikat rendezhetnek Monoron. Kíváncsian várjuk a szezon kezdetét, és a tapasztalatokat!

Fotók: MTK Hungária FC facebook oldala

Comments are closed.