Újabb egygólos vereség az NBII-ben

Hírek

Written by:

Hétközi fordulót rendeztek a Merkantil Bank Liga 9. játéknapján, melyen a mérkőzés hajrájában kapott góllal szenvedtünk vereséget a Balmazújváros otthonában. A BSS Monor így kilenc mérkőzésén – egy győzelem és két döntetlen mellett – hatodik egygólos vereségét szenvedte el.

A szezon első bajnokiját követően – akkor a Vasas tudott nyerni egy 89. percben szerzett góllal – már látszott, hogy a mutatott játék alapján helyünk van a nemzeti bajnokság második osztályában. A következő forduló meghozta az első monori győzelmet, a Siófok ellen 2-0 arányban diadalmaskodott kék-fehér csapatunk. Az azóta eltelt hét fordulóban azonban két döntetlenre futotta a csapat erejéből. A rendre szoros vereségek főleg azért bosszantóak, mert sok esetben az utolsó percekben kapott góllal estünk el legalább a pontszerzéstől.

Pedig biztató jelek sokasága mutatkozik, ami miatt nem szabad csüggednie a csapatnak! Az óbudai albérletbe kényszerült monori gárdát rendre 400-500 körüli néző buzdítja hazai pályán; a rúgott és kapott gólokat tekintve sem kell szégyenkeznünk; fölényes győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupában; és a bajnokság egyik legjobb góllövő csatára – a hét góllal jelenleg holtversenyben listavezető – Tóth Barna játéka is figyelemreméltó. Azt ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy elmulasztott győzelmek is vannak mögöttünk. Ilyen volt például a nyolcadik fordulóban elért 0-0-s eredmény a Tiszakécske ellen: egy órán keresztül futballoztunk emberelőnyben, mégis döntetlent értünk el közvetlen riválisunk ellen.

A tabella utolsó előtti – tizenkilencedik – helyéről való elmozduláshoz talán koncentrációból kell több a csapattól a következő meccseken. Az akarás, a mutatott játék, a taktika és a szurkolói támogatás – részünkről is – rendben van, közösen bízunk a jó folytatásban! Szeptember utolsó napján, hazai pályán, a Vác ellen lehet ismét pontot, pontokat szerezni. Nagy szükség lenne rá, mert eddig idegenben nem sikerült pontot sem szereznünk, és azt követően sorban három idegenbeli csata vár a monori együttesre.

Várjuk a szurkolókat a vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzésre, buzdítsuk együtt a csapatot, HAJRÁ MONOR!

Comments are closed.