Világszínvonalú kézilabdacsapatok játszanak majd Monoron!

Hírek

Written by:

Monoron is pályára lép a most rajtoló bajnoki szezonban a világsztárokkal felálló Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged is, miután a tavaly élvonalba feljutó Vecsés SE városunkban játssza hazai mérkőzéseit! A vecsésiek fennállásuk legnagyobb sikerét érték el az előző szezonban, szoros versenyben tudták megnyerni az NB I/B nyugati csoportját. Az eddigi üllői helyszín nem felel meg az első osztályú kézilabda bajnokik megrendezésére, így a monori sportcsarnokra esett a Vecsés SE ÉL-TEAM választása az idei szezonra.

A feljutásban oroszlánrészt vállalt a korábbi 68-szoros válogatott Lendvay Péter, aki 41 éves kora ellenére 25 találkozón szerepelt és 118 gólt szerzett. A spanyol és magyar klubokat is megjáró irányító korábban így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „Remélem, az újoncokkal megerősödve megálljuk a helyünket! Optimista vagyok, szerintem fel tudjuk venni a ritmust, és ha nem kényszerülünk a bokszzsák szerepére nem lesznek kiesési gondjaink.”

A majdnem „szomszédváros” az élvonalban szokatlan csapatmodellel készül első NBI-es szezonjára: profi státuszú játékosok és munkájukat megtartó civilek vegyesen alkotják a csapatot. A döntésre minden bizonnyal a klub költségvetése volt jelentős hatással. Természetesen a Vecsésnek drukkoló, sportszerető monoriként mi is reméljük, hogy az újonc klub megállja a helyét az első osztályban. Nagy Károly, a csapatot 2016 óta irányító edző bízik benne, hogy a tapasztalt profik, és a helyi fiatalok alkotta csapat kiharcolhatja az élvonalban maradást. „Az első sorunk már az NB I/B-ben is kiválóan muzsikált, ennek a gerincét próbáltuk megtartani. Igyekeztünk rutinos játékosokkal erősíteni, hiszen az elitben egy jó sornál többre lesz szükség, hogy versenyben lehessünk a sokkal tehetősebb vetélytársakkal” – mondta el a sportlapnak.

Ebben nagy segítség lehet, hogy a másodosztályú bajnokcsapat magja egyben maradt, köztük a házi gólkirály, szintén korábbi válogatott Lendvay Péter szerződését is sikerült meghosszabbítani. Az érkezők között több élvonalban rutinosnak számító játékost is találunk, mint például a Franciaországból Magyarországra visszaigazoló szlovák Jakub Mikita, Marczinkó Máté vagy Kránitz Zoltán. Őket remekül kiegészíthetik az igazolt, élklubokban nevelkedő fiatalok: Kálomista Márton, Haszilló Gergő, Spekhardt Gergő.

A csapat monori hazai pályán kezdi a menetelést a Dabas ellen, szeptember elsején. Az első négy forduló sok kérdésre választ ad majd, hiszen a tavalyi tabella közepén végzett csapatok (sorban Dabas, Cegléd, Csurgó, Budakalász)  ellen bizonyíthatja a Vecsés, hogy van keresnivalója a K&H férfi kézilabda ligában!

További jó felkészülést kívánunk addig is, hajrá Vecsés, HAJRÁ MONOR!

fotók: Vecsés SE Kézilabda facebook oldala

Comments are closed.